pátek 1. října 2010

Upside down, falling

Chci ovládat svůj život. Mít alespoň chvíli pocit, že nad ním mám kontrolu, že by něco mohlo být jinak, než tak, jak to zrovna je. Být se svým životem spojená a nedívat se na něj jako na divadelní představení. Cítím se jak v kleci, beznadějně, že se všechno musí dít podle osnovy. Cítím se jako nástroj něčeho přesahujícího. Bezmocně. A ztraceně. Kdo nebo co mi dá pocit, že jsem to skutečně já? Se svou minulostí, se svou osobností a svobodnými rozhodnutími? Jak spojit duši, tělo a osud?
Jak dlouho už se mi chce kvůli tomu křičet, dny a týdny. Chybí mi rovnováha, padám z hrany a nikdo se nedívá, natož aby mě chytal. Chybí řád, chybí směr. Přebývá prázdnota, emoce kynou a transformují se v jiné.

Zem není tam, kde má být. Pocit závratě mě děsí, strach z výšek neznám.

3 komentáře:

  1. „Kdo chce jít za mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mne. Neboť kdo by chtěl zachránit svůj život, ten o něj přijde; kdo však ztratí svůj život pro mne, nalezne jej."

    ver tomu, ze je tu vzdy niekto pre teba, kto sa pozera a len caka kedy ho poprosis o pomoc.. presne s tym co opisujes sme mali uz viaceri problem. Chyba je casto v tom ze to my nechceme vidiet ani pocut, nie ze nas nechcu..

    OdpovědětVymazat
  2. Maťo, myslím, že to nebyl středobod mé nálady... Spíš ten pocit, že nemám kontrolu nad tím, co se děje kolem mne a že jsem ovládána, ta bezmoc... Přesto děkuji za koment.

    OdpovědětVymazat
  3. to je len pocit :) Ono sa tomu tazko veri, ale zevraj aj chaos je organizovany. My vsak nie sme pani nicoho.
    Zijeme vo svete plnom iluzii a jednou z nich je, ze clovek ma nad niecim kontrolu.. prechadzas klasickymi lekciami zivota, ale aj tak verim ze vsetko dobre dopadne.. neboj ;)
    Aj ked to mozno bude znamenat ze uz nebudes mat chut pisat tak pekne a emotivne potom :D

    OdpovědětVymazat